LINIJE

Tekstura - osebnost materiala

Samo mojster in dobro orodje lahko surovemu materialu vdahnejo nekaj lepega, njemu lastnega.
Mi smo tukaj, da pomagamo z odličnimi stroji in orodji s katerimi bodo vaši materiali postali nekaj posebnega.
Vi izberite material in mi vam bomo pomagali izbrati orodje, ki mu bo pomagalo zaživeti
ALUMINIJ
JEKLO
PVC

NOVICE

SEJEM MADE Expo Milano 2017

Skupina FOM se je predstavila na letošnjem sejmu Made EXPO v Milanu. Skupaj s FOM Industrije so se predstavila tudi podjetja: Graf Sinergy, Profteq, Comall, FST in RIM France. Vsa podjetja so del skupine FOM, ki danes predstavlja enega vodilnih svetovnih proizvajalcev strojev za obdelavo aluminijskih in PVC profilov. Skupina, ki je svoje stroje najprej razvijala za industrijo stavbnega pohištva je danes prisotna v najrazličnejših panogah: pohištveni, avtomobilski, železniški, navtični, v strojegradnji. Svoje stroje imajo razširjene tudi v industriji svetil, klimatskih naprav in prezračevalnih rešetk, v proizvodnji meril.
Na zelo prostornem razstavnem paviljonu smo lahko videli 5 osni CNC obdelovalni center Axel 5, dvoglavo žago Keope v zaprti kabini, dvoglavo žago Blitz Alva in še celo vrsto manjših strojev. Graf Sinergy, ki se je skupini FOM pridružil Decembra lani je razstavljal svojo 4 glavo varilko PVC okvirjev s katero je možno narediti var, ki ni viden in ne potrebuje brušenja. Comall je predstavil svoje pnevmatske prebijalke ter cel asortiment logistične opreme in delovnih miz. Profteq je imel razstavljeno varilko za 90 stopinjske PVC vogalne spoje, ki pridejo posebej do izraza pri profilih z imitacijo lesa.
Skratka sejem bil je živ. Nekaj pozitivnih odzivov že prihaja tudi od slovenskih proizvajalcev stavbnega pohištva, tako da z upanjem gledamo na prihodnost in na gospodarsko otoplitev, ki se je nakazala s koncem lanskega leta v gradbeni panogi.